Minska stressen med musik

Många lever idag ett stressat liv. De tar sig inte tid för att slappna av och njuta av livet. De hinner inte med att ta egen tid och bara vara för att ladda batterierna. Något som kan påverka oss och det positivt, det är musik. Det gjordes en studie för ett par år sedan som visade att vi skulle må bättre om vi lyssnar på musik och kunskapen om musikens positiva påverkan på oss människor skulle kunna användas för att förbättra arbetsmiljön och öka välbefinnandet. Det eftersom att musiken skulle kunna minska stress hos anställda. Musik har länge använts för att få oss slappna av så väl som påverka oss i olika riktningar. Åker du på ett spa du hittar via Timecenter.se till exempel så kommer du med all säkerhet få höra lugn, avslappnande musik. I butiker spelas musik, som ska få oss att handla mer. 

Musik ger oss bättre hälsa

Den studien som gjordes för ett par år sedan, av Göteborgs universitet visade bland annat att musik väcker känslor så väl som att det minskar stresshormonet kortisol. Mindre stress kan leda till bättre hälsa. Forskarna menar på att det skulle kunna vara en avstressande aktivitet att regelbundet lyssna på musik, både privat och på arbetet. 

Ta tid för dig själv

Om du känner dig stressad, testa då att lyssna mer på musik, så klart då musik som får dig lugn. Kanske boka in tid på nagelsalong för att göra naglar i Stockholm, medan du har lugn musik i lurarna. 

2 Mar 2020