Lättare att städa med bra musik

Städning, det är ganska så trist, oavsett om det är en vanlig helgstädning eller en flyttstädning i Luleå. För att göra det lättare och roligare att städa, så kan man lyssna på musik. Förslagsvis är musik med rytmiska toner bra, eftersom du då kan skutta omkring samtidigt som du springer runt med dammsugaren. Tre bra städlåtar är:

1. Mando Diao - Dance with somebody
2. Pitbull - I know you want me
3. Sahara Hotnights - in private

Dock är det ju så att man ska lyssna på den musik man själv verkligen gillar, annars motverkar man det hela. Om du föredrar klassisk musik, sätt på det!

Gör städningen till ett pre-party

Många av oss, vi städar ju fredag eftermiddag, inför helgen och kanske festligheter vi ska göra. Om du ska ha fest är det ju trevligt att ha det städat tills dina vänner kommer. Det du kan göra, är att sätta på din bästa partymusik, ta en öl, eller cider, eller ett glas vin, eller vad du föredrar och rocka loss. Givetvis då med alla städprylar. Du kan även rocka loss utan alkohol, blanda istället en alkoholfri drink.

Om du inte hinner göra en storstädning innan vännerna dyker upp, se i alla fall till att röja hallen, städa toa, samt dimra ner lampor och tänd levande ljus. Tänd lite rökelse eller ha doftljus, så märks det inte om det finns lite damm i hörnet. Du kan då satsa på att städa efter festen, dagen efter. 

17 Oct 2020