Installera högtalare i badrum

Att lyssna på musik i badrummet, det är inte fel. Visst kan du lägga dig i badet med hörlurar, men ska du duscha, så blir det svårt, om du inte kör via mobilens högtalare. Men det kan vara roligare att installera högtalare i badrummet, så att du kan höra på musiken via dem.Jag fick hjälp en en elektriker när jag installerade mina, för alla elinstallationer i badrum de ska alltid göras av behörig elektriker.

Tänk på att det i badrum eller andra våtutrymmen är viktigt att fukt och vatten inte kan tränga in och förstöra elektroniska apparater eller att de gör dem strömförande. Du måste därmed se till att det är rätt IP klass på dina högtalare.

Vissa högtalare kan behöva tätas före om de till exempel har elektronik på sin baksida. 

Kan vara smart med bärbara högtalare

Om du vill slippa mecket med att installera högtalare och ta in elektriker för det, så kan du istället välja att ha bärbara högtalare i badrummet. Välj då en som är uppladdningsbar, så du inte heller behöver en kontakt för den. Idag finns det många modeller att välja på som passar bra för badrummet. 

Så fundera på om du vill ha en installation eller om du vill ta en lite enklare väg. Dock kan det finnas fördelar med att installera högtalare i badrummet, eftersom att de ger bra mycket bättre ljud än vad de bärbara högtalarna brukar göra!

11 Nov 2022