Instrument gjorda av PVC-rör

Många av er har kanske hört talas om ett musikband som kallar sig för Blue Man Group eller kanske har du till och med haft förmånen att se dem live? De har tillverkat slaginstrument av plaströr och det är otroligt hur bra musik man kan få fram genom dessa instrument. Jag har länge suttit och kollat in de olika låtarna de framför och en av mina klara favoriter är när de kör lite olika intron där bland annat Crazy Train är med. Det är mycket humor och mycket glädje i deras framträdanden och om det är något jag skulle vilja se live så är det dem. 

Rör och ventiler hör väl egentligen till industrin

När man är online och letar efter saker som har med vattenrör och liknande så hamnar man ibland på sidor som har produkter som är till för stora industrier. En sida som jag sprang på är Erichs Armatur och även om de inte har PVC-rör där som jag kan köpa så fastnade jag lite bland alla deras reglerventiler och andra saker. Jag är väl lite knasig men jag tycker såna saker är lite spännande. Ju större ju bättre tycker jag. 

Kanske får leta på tippen istället

Om jag ska få fatt i gamla plaströr och prova att bygga ett sånt instrument själv så får ajg nog dessvärre antingen börja snoka runt på lite soptippar. Eller kontakta ett företag som tillverkar rör av plast och fråga dem om de har några bitar över som jag kan få gratis. 

6 Jun 2017